Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Как се вади кройка от списание


Този видео урок е за онези от вас, които не са палзвали до сега готови кройки.
В модните списания като burda, patrones, BOUTIQUE и др. можете да намерите кройки на дрехи, които да ползвате направо или да използвате самите кройки за база, когато конструирате сами дрехата.
Видеото е на италиянски, но няма да е трудно да разберете как става изваждането на кройка от списание.


Обикновено в самите списания където е описанието на модела е даден листа на който се намира кройката, цвета с който е отбелязана и номерата на детайлите на съответната дреха. Най-общо казано търсите модел 123 например на лист D с червен контур. Номерата на детайлите са 1 и 2 (например) Вашия ръстов номер определяте според мерките си - обиколка на талията, обиколка на ханша и гръдна обиколка за раменни изделия. С това ще се занимаем подробно в следващата тема. Ръстовите номера са дадени в таблица в списанието, от там според мерките си определяте своя номер.


След това отваряте на описанието на модела, който сте си избрали да шиете. От там ще видите на кой лист е кройката, какъв цвят е контура и кой вид контур отговаря на вашия ръстов номер, както и от колко детайла е кройката и какви са номерата на детайлите.

Вижте как става:




В случая за изкопирането на кройката е използвана прозрачна хартия (оризова хартия, паус) Ако нямате такава може да използвате каквато имате и да прекопирате кройката с индиго и химикал, който не пише. Можете да използвате и един специален инструмент, който се продава в галантериите.
Ето какво представлява:



С този инструмент очертавате по контура на кройката направо върху листа. Зъбчетата му отбелязват точки, които се отпечатват върху хартията под листа с кройката. След това просто изрязвате кройката по точките.

3 коментара :

за блога

Добре дошли на страниците на самоучителя по шев и кройка - self-instructor
Целта на този блог е да ви научи как да се справяте сами с лесните ремонти на дрехите си и да ви покаже първите стъпки в кроенето и шиенето или казано с други думи:
Как от идеята в главата и парчето плат сами да си направим най-хубавата дреха.
Приятни и полезни занимания!
RSS self-instructorFollow marta453 on Twitterself-instructor в FacebookG+ Yanita PavlovaYouTube chanel

Популярни публикации