Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Как да сменим цип на полаСмяната на цип е най-често срещаният и един от най-лесните ремонти на дрехи. Обикновено циповете на панталони и поли се чупят най-бързо и наистина не е необходимо да търсите квалифицирана помощ за толкова лесно нещо. Можете да си го направите сами.
В поредица от няколко темички ще разгледаме подробно как става смяната на цип за различни видове дрехи.

Смяна на обикновен цип на пола:

Разпорете внимателно старият счупен цип.
Почистете конците. Ако е необходимо изгладете наново мястото където е бил стария цип.
Ако ще ви е трудно да зашиете новия направо с машината, тропосайте първо на ръка с игла и с конец с контрастен цвят, за да виждате.Шевните машини имат специални крачета за ципове. Ако разгледате книжката с инструкции на вашата машина ще видите кое е крачето за цип.
Поставете го на машината и изминете тропосания цип като нагласите крачето така, че шевът да е на равно разстояние и от двете страни на ципа:Когато сте готови изчистете тропоската. Направете го с порачка и внимавайте да не повредите плата или шева.

Ако нямате краче за цип можете да се справите и с нормалното краче на машината си. Изместете иглата съответно в ляво или в дясно от настройките на машината ви.
В случая сме зашили цип с две равни страни:

Има и друг начин да прикачите новия цип към полата си. Можете да изминете едната му страна на 1мм, а другата на 1,5 см. Получава се нещо подобно на дюкян на панталон.
Как се изработва този шлиц за закопчаване можете да видите подробно в темата:

Как да сменим цип на панталон

Няма коментари:

Публикуване на коментар

за блога

Добре дошли на страниците на самоучителя по шев и кройка - self-instructor
Целта на този блог е да ви научи как да се справяте сами с лесните ремонти на дрехите си и да ви покаже първите стъпки в кроенето и шиенето или казано с други думи:
Как от идеята в главата и парчето плат сами да си направим най-хубавата дреха.
Приятни и полезни занимания!
RSS self-instructorFollow marta453 on Twitterself-instructor в FacebookG+ Yanita PavlovaYouTube chanel

Популярни публикации